Terug

Moerdijkse Cultuurprijs 2019


Omschrijving:

Tip uw kandidaat voor de Cultuurprijs Moerdijk 2019

Ieder jaar zijn er vier kandidaten voor de Cultuurprijs Moerdijk. Deze worden voorgedragen  door een 6-koppige Jury die het hele jaar oren en ogen open houden om de mooiste, meest bijzondere of opvallende culturele uitingen te ontdekken en te nomineren.

Misschien zien zij echter bijzondere cultuurpareltjes over het hoofd. Daarom nodigt de Jury Cultuurprijs Moerdijk alle inwoners uit om kandidaten aan te dragen. Denk daarbij aan jeugdcultuur, beeldende kunst, muziek, dans, zang, geschiedenis, monumenten, poĆ«zie, literatuur, design, fotografie, film of nog onbekende verrassende cultuur. Het mag een organisatie, gezelschap, individu, collectief of club zijn, voorwaarde is dat de cultuur wordt beoefend op amateurbasis.  Kijk om u heen in alle hoeken en gaten van de gemeente en verras de Jury!

Alle tips komen op de groslijst, samen met de door de Jury aangedragen kandidaten. Vervolgens zal de Jury onder leiding van de onafhankelijk voorzitter 4 genomineerden bepalen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond in oktober 2019.

U kunt uw keuze, voorzien van een motivatie van maximaal 200 woorden, naar de Jury opsturen via cultuurprijs@cultuurmoerdijk.nl  De inzendingstermijn sluit op 23 juni 2019.

Meer informatie via: www.cultuurmoerdijk.nl/moerdijkse-cultuurprijs 

De Jury van de Cultuurprijs Moerdijk is een onafhankelijke werkgroep onder de vlag van de Stichting Cultuur Moerdijk en bestaat uit:
Wendy Konijnendijk (Klundert), Gerrit van der Schouw (Zevenbergen), Sylvia Ditmar (Willemstad),  Dinphy van den Heuvel (Standdaarbuiten), Willian de Geus (Fijnaart) en de wethouder van Cultuur, Eef Schoneveld.  De onafhankelijk voorzitter is Dimph Rubbens.
Coƶrdinatoren Miryam van der Stee en Marjolein de Wit zijn verantwoordelijk voor de organisatie en uitreiking van de prijs.

De Cultuurprijs Moerdijk wordt mede mogelijk gemaakt door het Havenbedrijf Moerdijk.

Voor meer informatie naar aanleiding van dit persbericht:
Marjolein de Wit, cultuurprijs@cultuurmoerdijk.nl