Terug

ARCHIEF: Shanty & Seasong Festival Willemstad

Datum: zondag 09 september 2018
Locatie: Centrum Willemstad

Impressie:

 

 

Shanty & Seasong Festival Willemstad

 Op zondagmiddag  9  september 2018 organiseert Havenkoor Fortitudo uit Willemstad (N.Br. gemeente Moerdijk) de 10e editie van het jaarlijkse Shanty & Seasong Festival. Even als in voorgaande jaren doen er twaalf koren aan mee die beurtelings op gaan treden op vier professionele podia die geplaatst worden in het centrum van de oude en dan autovrije vestingstad aan het Hollands Diep. Het gratis toegankelijke festival trok de laatste jaren naar schatting tussen de 5000 en 6000 bezoekers.

Het festival begint op 9 september om 12.30 uur met een optreden van het organiserende Fortitudo. Om 13.00 uur beginnen de overige koren aan het non-stop programma dat tot 18.15 uur duurt. De koren die zijn uitverkoren om deel te nemen zijn (op alfabetische volgorde plaatsnaam):

De Zingende Zalmvissers, Ammerstol; Havenkoor Vissershang, Hank; Shantykoor 3 x Niks, Heenvliet; Shantykoor Voor De Mast, Katwijk; Shantykoor Het Groene Hart, Koudekerk a/d Rijn; De Vliet Grieten, Leidschendam; Shantykoor ’t Bollenhart, Noordwijkerhout; Zingerij Dwarsgetuigd, Nuenen; Shantykoor Albatros, Rotterdam; Zeemanskoor De Kreekrakkers, Stampersgat; Heijdse Vismaatjes koor, Ter Heijde aan Zee; Havenkoor Fortitudo, Willemstad.

Voor nadere informatie over het festival verwijzen wij u t.z.z. naar de website www.havenkoorfortitudo.nl en voor arrangementen naar www.vvvmoerdijk.nl