Overige cultuuraanbieders

Naast de activiteiten van de Stichting Cultuur Moerdijk, zijn er nog vele andere evenementen op cultureel  gebied.  Zo organiseert de Stichting Stoffer en Blik cabaretvoorstellingen in Theater De Schuur. Voor een overzicht van het  programma, klik hier.

Villa d’ Engelenburgh in Fijnaart heeft weer een aantal muziekmiddagen op het programma. De eerstkomende vier middagen – alle op de laatste zondag van de maand – zijn gevuld met diverse genres en de omlijsting is, zoals mag worden verwacht, in stijl en alleszins gezellig en ontspannend. De muziek wordt vergezeld van tekst en uitleg en elke bezoeker krijgt koffie/thee met taart. Een middagje d’ Engelenburgh is een middagje uit in stijl. Voor nadere informatie >>> Klik Hier <<< 

Concerten van het Symphonisch Ruimteorkest

Het Symfonisch RuimteOrkest werd opgericht door Gerrit van der Schouw op 17 november 1995. Gerrit vond dat er voor violisten in deze regio geen mogelijkheid was om gezamenlijk muziek te maken, (zoals blazers in een harmonie of fanfare) en daar wilde hij iets aan doen. In het begin werd er door een paar violisten in een huiskamer gerepeteerd. Er kwamen echter steeds meer mensen meespelen, (met ook andere instrumenten dan viool) en al snel werd de huiskamer te klein. Er werd op zoek gegaan naar een grotere ruimte, (vandaar de naam RuimteOrkest). Een nieuwe ruimte werd gevonden, maar ook deze werd al snel te klein door de komst van nieuwe leden.

Het Symfonisch RuimteOrkest is nu gegroeid tot ruim 40 leden. Het repertoire is gevarieerd en bestaat uit licht klassieke werken, film- en musicalmuziek. Elke zondagavond wordt er gerepeteerd. Het orkest treedt regelmatig op in de regio. De huidige dirigent is Caspar Versluis. Hij dirigeert met veel enthousiasme sinds maart 2006 het orkest. Caspar is geen onbekende in de harmonie- en fanfarewereld. Het Symfonisch RuimteOrkest is een actieve vereniging. Het probeert op een gezellige manier (jonge) mensen enthousiast te maken voor het maken van muziek. Het plan is het orkest verder te laten groeien, waarbij er vooral gezocht naar mensen die een strijkinstrument bespelen.

 In de maanden mei en juni organiseert het Symphonisch Ruimteorkest twee concerten in Zevenbergen.

Datum: 20-05-2017 14:00 uur
Titel: Leerlingenorkest Maestro i.s.m. barokensemble ‘Ricercata Dolce’
Voor nadere informatie:   >>> Klik Hier <<<

Datum: 18-06-2017 19:30 uur
Titel: Vivaldi Rocks!
Voor nadere informatie >>> Klik Hier <<<

Archief Overige cultuuraanbieders

Villa d’Engelenburgh

zondag 29 januari 2017

Leerlingenorkest Maestro i.s.m. barokensemble ‘Ricercata Dolce’

zaterdag 20 mei 2017

Vivaldi Rocks

zondag 18 juni 2017