Terug

Genomineerden Moerdijkse Cultuurprijs 2018


Omschrijving:

14 januari  2019

Uitreiking Cultuurprijs uitgesteld

Wegens persoonlijke omstandigheden van één van de genomineerden is de uitreiking van de Cultuurprijs Moerdijk 2018 uitgesteld tot nader order. Dit heeft de organisatie in overleg met de jury en de voorzitter besloten. Verwacht wordt dat de uitreiking in het vroege voorjaar zal plaatsvinden. Details daarover zullen tijdig bekend worden gemaakt.

Persbericht van 08-11-2018

Vier genomineerden Cultuurprijs Moerdijk 2018 bekend

De Jury van de Cultuurprijs Moerdijk heeft voor 2018 vier nominaties vastgesteld. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond op vrijdag 18 januari 2019. De jury heeft ook tips van het publiek meegewogen.
Twee nominaties zijn mede door het publiek getipt. Havenbedrijf Port of Moerdijk is de hoofdsponsor van de Cultuurprijs Moerdijk.

De vier genomineerden zijn:

–      Lia Schreuders en Jack Ophorst
Dit Willemstadse echtpaar gaf een markant historisch pandje een nieuwe functie. Met hun belangstelling voor kunst en monumenten besloten zij het Peilhuisje in Willemstad aan te kopen toen de gemeente dit in de verkoop deed. Het Rijksmonument werd zorgvuldig gerestaureerd door Jack. Nu wordt het midden in de drukte rondom de historische haven van Willemstad door Lia gebruikt als atelier.

 –      Bep Bernard
Na zijn loopbaan begon Bep Bernard uit Fijnaart een tweede leven,van ondernemer naar kunstenaar.  Als beeldend kunstenaar ontwikkelde hij zijn eigen techniek die hij “etstekenen” noemt. Naast vrij werk realiseert hij ook opdrachten binnen Moerdijk, geeft hij cursussen en legt hij verbindingen met Frankrijk waar hij een deel van het jaar verblijft.

–      José van der Valk
Al vele jaren is deze kunstenares actief in het culturele leven van Zevenbergen en ver daarbuiten. Haar keramisch werk wordt in het hele land tentoongesteld.  Bovendien maakte zij van het voormalig verblijf voor arbeiders van de suikerfabriek een markante culturele plek.  Wonen, werken, workshops, tentoonstellingen en cursussen komen samen in het historische pand met prachtige tuin. Vele cursisten uit de regio werden door haar gestimuleerd om creatief aan de slag te gaan.

–      Cantzoni
Al 23 jaar is Cantzoni  actief in Zevenbergschen Hoek. Dit gemengd koor zingt vooral lichte muziek dat vierstemmig wordt uitgevoerd. Plezier in het samen zingen staat voorop.
Zij luisteren daarmee menig evenement op , zowel in hun “eigen” dorp als op vele andere locaties in de regio.

De genomineerden zullen een bijdrage leveren aan de feestelijke prijsuitreiking. De hoofdprijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van € 1500,-.
De drie aanmoedigingsprijzen zijn ieder € 250,-.
Prijzen en organisatie worden mogelijk gemaakt door het Havenschap Moerdijk.

De zeskoppige Jury van de Cultuurprijs Moerdijk is een onafhankelijke werkgroep onder de vlag van de Stichting Cultuur Moerdijk. De onafhankelijk voorzitter is Dimph Rubbens.
Voor meer informatie naar aanleiding van dit persbericht: Marjolein de Wit, coördinator Cultuurprijs
marjoleindewit1@gmail.com
mobiel:06 2375 1975