Terug

Moerdijkse Cultuurprijs 2017

Datum: vrijdag 02 februari 2018
Locatie: Nog niet bekend

Omschrijving:

Vier genomineerden Cultuurprijs Moerdijk 2017 bekend
De Jury van de Cultuurprijs Moerdijk heeft voor 2017 vier nominaties vastgesteld. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond. Deze is naar verwachting op vrijdag 2 februari 2018, de definitieve datum is afhankelijk van een beschikbare locatie.
Ook dit jaar heeft de jury de tips vanuit het publiek meegewogen. Eén van de nominaties is mede door het publiek getipt. Havenbedrijf Port of Moerdijk is de hoofdsponsor van de Cultuurprijs Moerdijk.

De vier genomineerden zijn:
– Stichting Beleef de Keenesluis.
Een bijzonder initiatief met als doel de 248 jaar oude sluis te restaureren. Dit biedt mogelijkheden voor nieuwe ontwikkelingen rondom natuur, cultuur, toerisme en historisch erfgoed. Zo komt een stuk geschiedenis van het Moerdijks buitengebied weer tot leven voor de mensen van nu en kan een mooie nieuwe culturele plek ontstaan.

– Het Symfonisch Ruimte Orkest
Een orkest dat als specifiek doel heeft om mogelijkheden te bieden aan strijkinstrumenten zoals bv violen. Een echt symfonie orkest dus! Daarin is het orkest uniek ten opzichte van andere muziekgezelschappen in de gemeente . Zo hoeven (jonge) musici die met hun strijkinstrument in een gezelschap willen spelen niet ver weg te gaan.

– Inge van Rijsbergen
Een kunstenaar die zich vooral specialiseert in werken met textiel. Dit is vaak afgedankt materiaal dat zij een nieuwe bestemming geeft. Zij ontplooit daarnaast veel activiteiten in het culturele leven van Moerdijk. Zij is zeer actief voor o.a. de Kunst en Cultuurroute, en voor Kunst op School.

– Theaterhuis Willemstad
Twee jaar geleden startte deze nieuwe culturele activiteit in Willemstad. De basisschooljeugd maakt actief kennis met alle mogelijkheden van theater. Met toneel, zang, dans, improvisatie en vormgeving worden kinderen uitgedaagd om hun talenten te ontwikkelen en de diversiteit om hen heen te ontdekken.

De Jury kiest uit deze genomineerden een winnaar. De prijsuitreiking zal naar verwachting plaatsvinden op 2 februari 2018. Dan is er een feestelijke avond onder verantwoordelijkheid van de Stichting Cultuur Moerdijk. De genomineerden zullen aan deze avond een bijdrage leveren. De hoofdprijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van € 1500 . De drie aanmoedigingsprijzen zijn ieder € 250. Prijzen en organisatie worden mogelijk gemaakt door Havenbedrijf Port of Moerdijk.

De Jury van de Cultuurprijs Moerdijk is een onafhankelijke werkgroep onder de vlag van de Stichting Cultuur Moerdijk . De onafhankelijk voorzitter is Dimph Rubbens. Coördinator Marjolein de Wit is verantwoordelijk voor de organisatie en uitreiking van de prijs.
Voor meer informatie naar aanleiding van dit persbericht: Marjolein de Wit, coördinator Cultuurprijs
marjoleindewit1@gmail.com mobiel: 06 2375 1975