Terug

ARCHIEF: Moerdijkse Cultuurprijs 2017

Datum: vrijdag 02 februari 2018
Locatie: De Standaerd Standdaarbuiten

Impressie:

Sfeervolle uitreiking Cultuurprijs Moerdijk 2017
2 februari 2018

Tijdens een sfeervolle en gezellige avond in de Standaert in Standdaarbuiten is de Cultuurprijs Moerdijk 2017 uitgereikt. De prijzen en de organisatie van de avond zijn mede mogelijk gemaakt door het Havenschap Port of Moerdijk

De stralende winnaar was dit jaar Inge van Rijsbergen – Brekelmans.

De jury kende de prijs toe aan Inge vanwege haar verdiensten op meerdere terreinen. Als kunstenaar maakt zij bijzondere werken van textiel die ontroeren en tot nadenken stemmen. Haar verbindende kwaliteiten komen naar voren bij de Kunst- en Cultuurroute, en bij Kunst op School. Samen met anderen maakte zij deze projecten succesvol. In al haar activiteiten laat zij zien dat zij een enthousiaste ambassadeur van kunst en cultuur i

Vier genomineerden

Naast Inge van Rijsbergen-Brekelmans lieten ook de andere genomineerden zich van hun beste kant zien.
Het Symfonisch Ruimte Orkest met dirigent Caspar Versluis trakteerde op een miniconcert. Dit orkest is uniek in de gemeente omdat het als enige orkest een podium biedt voor strijkinstrumenten. Het publiek werd aangenaam verrast door een klassiek werk én een prachtig stuk filmmuziek.

Het Theaterhuis Willemstad laat kinderen kennismaken met allerlei aspecten van theater en had enkele van hun jonge spelers meegenomen. Door de donkere zaal speurden zij met zoeklichtjes naar de prijs. Een knappe prestatie, gezien het late tijdstip en de onbekende locatie met veel onbekend publiek. Vervolgens toonden zij een bruisend filmpje van hun bonte activiteiten.
Namens de Stichting Beleef de Keenesluis hield Ineke Peters een presentatie. Zij nam het publiek in vogelvlucht mee in verleden, heden en toekomst van de Keenesluis. Deze sluis op de vroegere grens tussen Standdaarbuiten en Fijnaart, zal na de beoogde restauratie nieuwe mogelijkheden voor culturele en recreatieve activiteiten openen.

Verrassing door het Markland College

Na de presentaties volgde er nog een bijzondere verrassing.
De organisatie van de Cultuurprijs heeft samenwerking gezocht met het Markland College in Zevenbergen. Aan leerlingen in de culturele vakken werd de mogelijkheid geboden om een portret te maken van een genomineerde. Dit kan een toevoeging zijn aan hun opleiding en dus deel uitmaken van hun curriculum.
Enkele leerlingen gingen de uitdaging aan en hebben geheel zelfstandig contact gezocht met enkele genomineerden, afspraken gemaakt, interviews afgenomen en zich verdiept in de genomineerden. Dit leverde uiteindelijk twee prachtige filmpjes op. Deze werden aan het publiek getoond en oogstten luid applaus.

Drie van de vier meiden die de filmpjes maakten waren aanwezig en werden in het zonnetje gezet.

Na het officiële deel van de avond bleef het nog lang gezellig. Mensen konden uitgebreid netwerken en met elkaar kennismaken. De organisatie heeft vernomen dat er verschillende afspraken zijn gemaakt om mogelijke nieuwe culturele activiteiten met elkaar te ontwikkelen.

Filmpjes en websites:

http://www.theaterhuiswillemstad.nl/?page_id=1600
http://keenesluis.nl/
http://www.ruimteorkest.nl/
http://ingevanrijsbergen.nl/
http://www.cultuurmoerdijk.nl/

Voor meer informatie naar aanleiding van dit persbericht: Marjolein de Wit, coördinator Cultuurprijs, marjoleindewit1@gmail.com   mobiel: 06 2375 1975