Moerdijkse Canon Levensecht!

Welkom op de webpagina van de ‘Moerdijkse Canon Levensecht!’

Lesprogramma Moerdijkse Canon Levensecht!
Speciaal voor basisschoolleerlingen uit de gemeente Moerdijk heeft Stichting Cultuur Moerdijk i.s.m. met diverse partners het lesprogramma ‘Moerdijkse Canon Levensecht!’ ontwikkeld. Dit lesprogramma verbindt erfgoededucatie aan kunst- en cultuurparticipatie en is bestemd voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Het lesprogramma belicht thema’s aan de hand van de vensters (hoofdstukken) uit de Canon van Moerdijk, hiermee worden belangrijke thema’s uit zowel de regionale als landelijke geschiedenis belicht. Het lesprogramma is ontwikkeld in het schooljaar 2012-2013: in dat schooljaar heeft elke basisschool in de gemeente Moerdijk één of meerdere exemplaren van de lesmap ontvangen. Meer informatie over het lesprogramma.

Wilt u ook met het lesprogramma aan de slag? Stuur een e-mail naar Kunst op School via kunstopschool@cultuurmoerdijk.nl

Ontwikkelingen lesprogramma Moerdijkse Canon Levensecht!

  • mei 2015: bevrijdingsvlaggen wapperen tijdens Bevrijdingsfestival Moerdijk 2015 (in het kader van 70 Jaar Bevrijding). De leerkrachten hebben een grote vlag gemaakt.
  • schooljaar 2014 – 2015: uitbreiding: ‘bevrijdingsvlaggen’ (venster Oorlog en Vrijheid)
  • schooljaar 2014-2015: uitbreiding: ‘vaandels’ (venster Tradities)
  • september 2013: vaandels en foto’s productie ook te zien tijdens Nazomerfestival Moerdijk.
  • zomer 2013: expositie vaandels én fotoreportage productie in het gemeentehuis van Moerdijk.

Productie ‘Moerdijkse Canon Levensecht!’
In het weekend van 8 en 9 juni 2013, bracht een team van ruim 300 spelers en vrijwilligers (kriskras uit de hele gemeente) de Canon van Moerdijk tot leven. Historische gidsen namen de bezoekers mee op een route door Fort Sabina. Van kruithuis tot kazerne: in elke fortruimte speelde een ander vensterverhaal. Het eindresultaat was een indrukwekkende productie over onze lokale geschiedenis vol dans, (improvisatie)theater, beeldende kunst, musical, zang en muziek die enthousiast is ontvangen door bezoekers, deelnemers en diverse media. Meer informatie over de productie.

De Moerdijkse Canon Levensecht! is een initiatief van Mariska van Beek en is gerealiseerd namens Stichting Cultuur Moerdijk i.s.m. ‘team MCL route onderwijs’, ‘team MCL route amateurkunst’, ‘Kunst op School’ en diverse partners.

Archief Moerdijkse Canon Levensecht!

Overhandiging eerste lespakket aan wethouder Koevoets

donderdag 17 januari 2013

expositie Moerdijkse Canon Levensecht!

01 juli 2013 - 30 augustus 2013