Terug

ARCHIEF: Cursus Red Jezelf in het Museum

Datum: maandag 01 oktober 2018
Locatie: Bibliotheek VANnU

Impressie:

 

Onderstaand de link naar de folder:

Folder red jezelf I 2018-2019

Beschrijving:
Vaak bekruipt je bij het bezoek aan een museum of tentoonstelling het gevoel van  “Waar kijk ik nou naar?” Wat gaan we daar aan doen?:  Dat je kijkt naar kunst is vanzelfsprekend, maar zie je ook alles? Door anders te kijken en de juiste vragen te stellen kun je met ieder kunstwerk uit de voeten. Tijdens deze cursus leer je door verschillende brillen naar kunst te kijken. Om van bril te kunnen wisselen moeten we ons ook kunnen oriënteren in de tijdlijn van de kunstgeschiedenis.

Daarom gaan we als groep op reis door de kunstgeschiedenis en behandelen we diverse stromingen uit de kunst vanaf 1900 tot nu. Aan het einde van deze cursus ben je klaar om het museum in te gaan en bekende en onbekende kunst voortvarend en vol vertrouwen tegemoet te treden.

Gegeven door:
De cursus wordt gegeven door Donald Schenkel en Inouschka de Nooijer. Zij kennen elkaar van hun opleiding tot Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Willem de  Kooning Academie in Rotterdam.

Samen hebben zij brede ervaring in lesgeven over kunst en kunstgeschiedenis. Als beeldmakers weten zij hoe het is om vanuit schets, idee en experiment eigen beeldend werk te ontwikkelen en te exposeren.

Waar en wanneer:
De cursus wordt gegeven in de Bibliotheek VANnU, Kasteelweg 3 in Zevenbergen.

De cursusavonden zijn op maandag:

1 oktober                    5 november

3 december                7 januari

4 februari                   4 maart

1 april                         6 mei

Altijd van 19.45—21.45 uur

De kosten bedragen € 140,00 per deelnemer.

Meer informatie en aanmelden kan (voor 15 september) via:

cursussen@cultuurmoerdijk.nl