Cultuur Moerdijk Nieuws

April 2020

Beste cultuurliefhebber,

Vorige maand stuurden wij u nog een nieuwsbrief met tips voor aantrekkelijke culturele activiteiten in uw nabije omgeving.

Vandaag ziet de wereld er heel anders uit en moeten wij tijdelijk ons leven drastisch aanpassen. Alle activiteiten van Cultuur Moerdijk die voor de zomervakantie gepland stonden zijn inmiddels opgeschort. Ook andere cultuuraanbieders in onze gemeente hebben dat besluit moeten nemen.

Maar cultuurmensen zijn creatieve mensen. Op allerlei manieren proberen zij toch een beetje vrolijkheid, schoonheid en troost te brengen. U zult daar ongetwijfeld wel iets over hebben gelezen of misschien hebben gezien. Kijkt u bijvoorbeeld maar eens op de website van het Rijksmuseum: https://www.rijksmuseum.nl/

U kunt daar nu hun meesterwerken bekijken terwijl er een toelichting wordt gegeven. Zij organiseren ook online activiteiten.

De bibliotheek biedt ook veel moois, het is bij uitstek een tijd om heerlijk te lezen. Via onze eigen bieb kunt u veel moois ontdekken. https://www.bibliotheekvannu.nl/home.html

Er is een gedichtenroute, een online taalhuis, speeltips voor thuis.

En wat dacht u van de online-bibliotheek. U kunt daar  e-boeken lenen en bovendien is er in de Luisterbieb een mooie collectie luisterboeken beschikbaar. https://www.onlinebibliotheek.nl/

Op Youtube zijn heel veel leuke concertjes te vinden.  Wij vonden voor u bijvoorbeeld Podium Splendor. Iedere dag om 15 uur verschijnt er een nieuw filmpje met muziek. U kunt dit volgen via https://www.splendoramsterdam.com/nieuws/2020/coronavirus

Zo ziet u maar, de cultuur komt bij u thuis. Het barst van de creatieve activiteiten. Een beetje anders, maar toch leuk!

Op onze Facebookpagina zetten wij af en toe een leuke tip. U kunt ons volgen via Cultuur Moerdijk. Zo blijft u toch op de hoogte.

Ik wens u alle goed en wijsheid in deze lastige periode. Blijf fit en gezond, en geniet op uw manier van de schoonheid en de troost die kunst en cultuur u kan bieden.

Met vriendelijke groet, namens alle vrijwilligers,

Marjolein de Wit

Voorzitter Cultuur Moerdijk