Terug

ARCHIEF: Trio Rob van Bavel

Datum: zondag 21 februari 2016
Locatie: Café - Restaurant van der Hooft

Impressie:

Trio Rob van Bavel

Een legendarisch trio dat voor een spetterend optreden zorgt. Zij spelen weer in de originele bezetting met Rob van Bavel op de piano, Marc van Rooij op de contrabas en Hans van Oosterhout neemt de drums voor rekening. Dit driemanschap bestaat al meer dan een kwart eeuw en vierde dat met een jubileum CD ‘Anniversary’. Van Bavels eigen composities worden daarop afgewisseld met hoogtepunten van Bill Evans en Duke Ellington. Vanaf de eerste noot een feest van herkenning. De ‘oude’ drive, energie en interactie is terug, maar ook het rijpingsproces is doorgegaan.

Het trio is opgericht in 1984 en neemt in 1988 zijn eerste plaat ‘Just For You’ op. Zij maken een succesvolle tournee door China met concerten in o.a. Bejing en Shanghai. Er zijn talrijke TV- en radio-optredens. In 1990 wordt de CD ‘Rob van Bavel Trio’ bekroond met een Edison. 

Voor meer informatie betreffende de optredende musici Rob van Bavel, Marc de Rooij en Hans van Oosterhout:  LEES VERDER

Het trio brengt bekende nummers als ‘Mood Indigo’, ‘Don’t get around much anymore’ en ‘Bernie’s tune’ naast eigen composities. Ook ‘How high the moon’, als ‘standard’ het meest vertolkte stuk in de jazz, staat op het programma. In het laatste deel van Robs improvisatie hoor je zowel de frases van het oerstuk en Parkers ‘Ornithology’ contrapuntisch prachtig tegen elkaar in klinken. Het trio klinkt uitgebalanceerd en gedoseerd in de stukken van Rob en in standards. Dit levert muziek op die diep gaat maar ook aanstekelijk is en bij een breed publiek erg in de smaak valt.