Terug

ARCHIEF: Trio Calando

Datum: zaterdag 20 juni 2015
Locatie: Het Oude Raadhuis Willemstad

Impressie:

.
LET OP: Het maximum aantal bezoekers bedraagt 40

Trio Calando

Lieke Loosjes begon haar muzikale loopbaan op 8 jarige leeftijd met blokfluitlessen. Van haar 10e tot en met haar 16e speelde ze klarinet en es-klarinet. Op 17 jarige leeftijd maakte zij de overstap naar de hobo en volgde lessen bij Anja van der Maten.
In 2002 startte Lieke haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar zij les kreeg van Remco de Vries. Ze volgde lessen en masterclasses bij Ali Groen, Bart Schneemann, Maurice Bourque en Omar Zoboli. In 2006 sloot zij haar opleiding succesvol af.
Lieke verleent veelvuldig haar medewerking aan verschillende orkesten en ensembles. Ook speelt zij regelmatig solo bij de concerten van diverse koren.
Ze is vaste hoboïste in het begeleidingsorkest Continuo Rotterdam. Daarnaast maakt zij als productiemanager en blazerschef ook deel uit van de organisatie van Continuo.
Sinds de oprichting in 2013 maakt zij deel uit van het WindQuint ensemble. Naast kamermuziekconcerten houdt WindQuint zich ook steeds meer bezig met kindertheater.
Lieke heeft een brede lespraktijk. Zo heeft zij een aantal privé lespraktijken en geeft zij les bij een groot aantal muziek-verenigingen en muziekscholen. Lieke geeft les in Steenbergen, Sommelsdijk, Klaaswaal, Oud-Beijerland, Sliedrecht, Nieuwerkerk a/d IJssel, Krimpen a/d Lek, Amsterdam en Amersfoort.
Naast het conservatorium heeft zij ook een opleiding voor grafische vormgeving afgerond. Naast haar werk als hoboïste is zij ook actief als freelance grafisch ontwerper.

Fluitiste Willeke van Rooijen behaalde haar diploma Docerend en Uitvoerend bij Jo Hagen aan het Rotterdams Conservatorium/Codarts. Sindsdien is zij als uitvoerend musicus op allerlei gebied werkzaam, van kamermuziek tot symfonisch repertoire.
Als 1e fluitiste maakt zij al jaren deel uit van ‘Continuo-Rotterdam’, een begeleidingsorkest dat zich toelegt op het begeleiden van koren in heel Nederland. In die hoedanigheid is het gezelschap wekelijks te vinden op de podia van allerlei concertzalen en kerken, bij het begeleiden van oratoria, passionen en opera’s. Sinds de oprichting in 2013 maakt ze deel uit van WindQuint, een professioneel blaaskwintet. WindQuint verzorgt concertprogramma’s in kamermuziekseries en houdt zich ook steeds meer bezig met kindertheater.
Willeke is werkzaam als fluitdocente bij Muziekschool de Rover in Hardinxveld-Giessendam en is sinds september 2014 oprichter/directeur van MuziekLokaal Giessenlanden, een particuliere muziekschool in Arkel.

Caecilia Boschman studeerde piano bij Frans van Hoek aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus behaalde. Vervolgens studeerde ze enkele jaren bij Jan Wijn.
Caecilia maakt deel uit van diverse kamermuziekensembles, waaronder het Ophelia Trio en het Pelgrim Trio, waarmee ze in de zomer van 2014 een kamermuziekcursus verzorgde in het Franse Crozon. Met altvioliste Karin Dolman bereikte ze een finaleplaats tijdens het Internationale Duoconcours in Vierzon.
Jaarlijks speelt Caecilia met het gezelschap Pocket Opera operavoorstellingen in de Nederlandse theaters.
Naast het verzorgen van kamermuziekconcerten is Caecilia veelvuldig actief als begeleider; als repetitor is zij verbonden aan verschillende koren en begeleidde ze enige jaren de masterclass tijdens het Belcanto Festival en het Cellofestival in Dordrecht. Tevens verleende ze haar medewerking aan muziektheaterproducties van De Rotterdamse Opera en is werkzaam bij Muziektheater Hollands Diep.

Meer informatie? Zie www.windquint.nl en www.caeciliaboschman.nl