Terug

ARCHIEF: Ruben Plazier

Datum: zondag 20 november 2016
Locatie: Moerdijkzaal

Impressie:

Pianorecital Ruben Plazier

Programma: Werken van  Brahms, Beethoven, Bach/Busoni ,Chopin, Ravel, Liszt.

Ruben Plazier (1998) studeert piano aan het conservatorium van Rotterdam bij pianist Stéphane De May. Ruben begon op 6-jarige leeftijd met het volgen van pianolessen in Dordrecht bij Mateja Tops. Al snel kreeg hij een tweede pianoleraar, zodat hij naast klassiek piano zich ook kon scholen in jazz piano. Op 13-jarige leeftijd al werd hij toegelaten tot de talentenklas in Dordrecht. Hier kreeg hij zijn eerste kamermuzieklessen van Casper van Nugteren en Arjan Kik.

 In 2015 verkreeg Ruben een eervolle vermelding op het nationale Prinses Christina Concours. Hij speelde Mendelssohn’s Rondo Capriccioso Op. 14 en de bijzonder gewaagde Etude Op. 10 No. 1 van Chopin. De commissaris van de Koning rijkte deze eervolle vermelding aan hem uit.

Tijdens de zomer van dit jaar werd hij uitgenodigd voor een masterclass in Grimentz tijdens het Internationale Festival d’Anniviers. Tijdens dit festival werd de Internationale festival d’Anniviers prijs aan Ruben toegekend voor zijn optreden tijdens dit festival.

In 2016 won Ruben de eerste prijs tijdens de grande finale van het Archipel muziekconcours in de grote zaal van het muziekgebouw in Eindhoven. Tijdens dit concours speelde hij het 1e scherzo van Chopin.

Tijdens zijn carriére gaf hij concerten in verschillende grote zalen van Europa waaronder de grote zaal van de Doelen, de grote zaal van het muziekgebouw in Eindhoven, De philharmonie van Liège en vele anderen. Hij soleerde bij verschillende orkesten en ontving masterclasses van grote musici als: Jean-Bernard Pommier, Ragna Schirmer, Wibi Soerjadi, Jan Dobzerelewski, Martin Vojtìsek, Riko Fukuda en vele anderen. Hij is regelmatig te zien en horen in de media, waaronder op Radio 4.