Terug

ARCHIEF: Enno Voorhorst, gitarist

Datum: zondag 21 mei 2017
Locatie: Moerdijkzaal, gemeentehuis Past. v. Kessellaan 15, Zevenbergen

Impressie:

Enno Voorhorst

Spaanse gitaar:
Werken van  Bach, Barrios Mangoré, Albeniz en Tarrega.

Zoals u in ons jaarprogramma kon lezen, zou op 21 mei 2017 het Orion Ensemble optreden. Helaas is Leonard Leutscher, de pianist van dit trio op 15 november 2016 overleden.

De befaamde gitarist Enno Voorhorst komt daarvoor in de plaats.
Samen met de Russische altviolist Mikhail Zemtsov vormt Enno het Duo Macondo.
In januari 2016 trad het duo Macondo op in de Moerdijkzaal.

Enno Voorhorst, geboren in Den Haag 1962, groeide op in een familie van musici. Hij volgde lessen bij Hein Sanderink, Hubert Käppel en David Russell.
In 1987 won hij in Duitsland de eerste prijs op het 7e gitaarconcours te Hof, waarna nog een aantal prijzen volgde waaronder in 1992 de Nederlandse gitaarprijs in het concertgebouw van Amsterdam en in datzelfde jaar de eerste prijs op het Seto-Ohashi concours in Japan. Hij speelde in de grote zalen van Nederland zoals Vredenburg, de Oosterpoort, de Anton Philipszaal en heeft uitnodigingen van Europa tot Azie en Amerika.

Enno Voorhorst is regelmatig te gast op o.a. de gitaarfestivals van Siracusa (Sicilië), San Salvador (El Salvador) San Juan (Puerto Rico), Mikulov (Tsjechië), Istanbul (Turkije), Deajeon (Korea), Moskou (Rusland) en Tokyo (Japan).

Zijn eerste CD met werken van Agustín Barrios Mangoré werd zeer lovend ontvangen. Roberto Brocamonte, een leerling van Barrios zelf, zegt over deze opname: “Het tremolo van Enno is volmaakt. In de vertolking lijkt het of ‘De Indiaan van Paraguay’ het speciaal voor deze handen heeft geschreven”.

Enno Voorhorst is verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. http://www.ennovoorhorst.com