Terug

ARCHIEF: Ophelia Trio

Datum: zondag 27 september 2015
Locatie: Moerdijkzaal (Gemeentehuis Zevenbergen)

Impressie:

.

Het Ophelia Trio:
Musici:
Marjoleine  Schaap- sopraan
Karin Dolman- altviool
Caecilia  Boschman- piano

Foto Ophelia Trio Louis Haagman

Drie eigenzinnige vrouwen vormen één gedreven ensemble. Steeds duiken zij nieuwe parels op uit de oceaan der onbekende kamermuziek, die zij vervolgens met hart, ziel en kunde presenteren. De verraste luisteraar ontdekt een nieuwe wereld.

Het in 2003 opgerichte Ophelia Trio speelt  repertoire uit de romantiek tot en met het heden, met speciale aandacht voor de 20e eeuw. De programma’s zijn thematisch opgebouwd en de musici werken regelmatig in combinatie met andere disciplines, zoals beeldende kunst, literatuur en theater.
Het Ophelia Trio is met diverse programma’s te beluisteren op binnen- en buitenlandse podia. Zo traden zij met succes op in o.m. het Koninklijk Nederlands Instituut te Rome en het Bürgerhaus Weserterrassen te Bremen.
Het trio bracht een CD uit onder de titel ‘Philomel’, met Engels- en Franstalige werken van rond de vorige eeuwwisseling. De meeste van deze composities zijn niet of nauwelijks op CD verschenen.

Het wordt een gevarieerd programma met werken van: Henry Duparc, Joseph Canteloube, Kurt Weill, Rossini, Paolo Tosti, Manuel de Falla, Maurice Ravel, Xavier Leroux, Henriette Bosmans en Georges Bizet.