Terug

ARCHIEF: Maneon Trio

Datum: zondag 30 oktober 2016
Locatie: Moerdijkzaal

Impressie:

Maneon Trio
Céleste Zewald – clarinet
Daniël Kramer – piano
Örs Kőszeghy – cello

Programma: Werken van Mikhail Glinka, Marko Tajčević , Johannes Brahms

 Het Trio ‘Maneon’ streeft ernaar naast de mooie bekende trio’s die voor de combinatie geschreven zijn, ook werken te programmeren die minder vaak gehoord worden.
Ook werkt het trio met gastmusici. Speelsheid, diepgang, diversiteit en een passende mondelinge toelichting op de werken die uitgevoerd worden, zijn enkele kenmerken van dit ensemble.

Céleste Zewald studeerde aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium. Zij won diverse prijzen en is op vele vlakken in de muziekwereld actief. Zo werkt zij sinds 2002 in ‘philharmonie zuidnederland’ (voormalig: ‘Het Brabants Orkest’) en is zij hoofdvakdocente aan de conservatoria van Utrecht en Groningen. Daarnaast maakt zij deel uit van verschillende kamermuziekensembles en geeft masterclasses en recitals in binnen- en buitenland.

De Hongaarse cellist Örs Köszeghy was winnaar van de tweede prijs van de zevende Hongaarse Nationale János Starker competitie en ook finalist van de Internationale David Popper Cello competitie in 2001. Sinds 2009 is hij een vast lid van het Amsterdam Sinfonietta. Örs speelt op een cello van Egidius Snoeck uit 1720 hem ter beschikking gesteld door een anonieme sponsor.

Daniël Kramer staat bekend als veelzijdig en bevlogen pianist. Hij studeerde bij Ton Hartsuiker, Håkon Austbø en Claude Helffer. Hij trad solistisch op met o.a. het Residentie orkest, het Nederlands Kamerorkest en het Radio Kamerorkest en speelde kamermuziek met grootheden als Nobuko Imai, Janine Jansen en Charles Neidich. Prijzen behaalde hij o.a. op het concours Messiaen en het Prinses Christina Concours (landelijke 1e prijs).

www.orskoszeghy.com/maneontrio