Terug

ARCHIEF: Grupo del Sur

Datum: zondag 08 februari 2015
Locatie: Moerdijkzaal

Impressie:

Grupo del Sur – Inspiración!
Na het succes van het afgelopen seizoen brengt Grupo del Sur nu haar nieuwe programma Inspiración! waarin u wederom wordt meegevoerd in de wereld van Astor Piazzolla. Een wereld vol passie waarin melancholie en hartstocht de boventoon voeren en bekende idolen een plaats in het repertoire krijgen. Klassieke werken van Bach, Ravel en ook Stravinsky worden in een eigen bewerking uitgevoerd in de typische Piazzolla-bezetting. Vier Brabantse musici en een Argentijnse bandoneonist brengen u een onvergetelijke muzikale ervaring. Laat u verrassen!

Piazzolla was de grote vernieuwer van de Argentijnse tango: de Tango Nuevo.
Zijn muziek is niet langer een trend maar een begrip met een vaste plaats te midden van andere tijdloze genres. Aan samenspel en virtuositeit worden dezelfde eisen gesteld als bij klassieke muziek. In de vaak ingewikkelde harmonische en ritmische structuren zijn invloeden hoorbaar van Bach, Ravel, Stravinsky en Bartok, maar ook jazzmuziek speelt een grote rol.

Naast de originele Piazzolla stukken krijgen deze idolen ook een plaats in het repertoire met eigen arrangementen door Grupo del Sur. Bekende klassieke werken uitgevoerd in de typische Piazzolla-bezetting leveren een bijzondere muzikale ervaring op!
De musici van Grupo del Sur (letterlijk: groep van het zuiden) weten de juiste toon te treffen en tonen zich een waardig vertolker van Piazzolla’s muziek. De groep geeft concerten sinds 2007 en speelde op vele kamermuziekpodia en festivals. Begin 2010 verscheen haar eerste CD “Invierno Porteño” en in 2012 verscheen de tweede, getiteld: “Segundo Movimiento”, genoemd naar het tweede deel van het Pianoconcert van Ravel.

Het programma bevat bekende werken van Astor Piazzolla: Adios Nonino, Invierno Porteño en Revirado.
Maar ook eigen arrangementen zoals:
Segundo Movimiento van Ravel,
Tango van Stravinsky, en Preludio van J.S Bach

Matías Pedrana – bandoneon
Anne-Marie van de Grint – viool
Paul Hagenaars – gitaar
Hetty Sponselee – piano
Marc van Rooij – contrabas 

Website : www.grupodelsur.nl