Terug

ARCHIEF: Anna Fridman

Datum: zondag 28 februari 2016
Locatie: Moerdijkzaal

Impressie:

.

Pianiste Anna Fridman 

Beethoven en Goethe, de illusie van onsterfelijkheid.
De voorstelling is een kijkje in een bodemloos thema.

Wie was Beethoven en wie was Goethe? Is het mogelijk beiden als mens en niet als Klassieker te zien? De geschiedenis en haar anekdotes uit het leven van deze genieën helpen bij de zoektocht naar de waarheid. Bestaat onsterflijkheid of is het alleen illusie? Het is zeker niet mogelijk een antwoord op alle vragen te krijgen, het herinnert ons wel aan de mooiste muziek van Beethoven en het literaire hoogtepunt uit Goethes Faust.

Veelzijdigheid is de meest opvallende eigenschap van  Anna Fridman. Naast haar muzikale carrière interesseren haar ook theater, literatuur en schilderkunst.
Al vanaf haar kindertijd nam zij regelmatig aan theaterconcoursen deel en verdiende daarmee haar eerste onderscheidingen.
Anna Fridman behoort tot de derde generatie musici in haar familie. Zij gaf haar eerste pianorecital op 12 jarige leeftijd. Haar liefde voor de piano erfde Anna van haar vader Ilja Fridman, befaamd pianist, professor, oprichter van het Internationale Scriabin Concours, behorend tot de beroemde Russische pianoschool van Anton Rubinstein en Heinrich Neuhaus. Tijdens haar studie aan het Glinka Conservatorium bij haar vader, volgde de pianiste niet alleen piano- en kamermuzieklessen, maar ook orgellessen en schreef haar eerste orkest- partituren.

Het programma bevat werken Ludwig van Beethoven en Gounod-Liszt