Terug

Trio Les Amis


Omschrijving:

Trio Les Amis
Marina Eckhardt – mandoline
Ron Leendertse – gitaar
Monty van Belzen – accordeon

Omschrijving:
werken van o.a. Antonio Vivaldi, Ridolfo Luigi, Bochherine, Isaac Albéniz, Francisco Tàrrega , Luiz Bonfà en Ernesto Nazareth

Het trio Les Amis bestaat uit Marina Eckhardt mandoline, Ron Leendertse gitaar en Monty van Belzen accordeon. Les Amis brengt een zeer afwisselend programma in alle denkbare combinaties en bestaat uit twee bestaande duo’s: Follie à deux – mandoline en accordeon- en Duo Giuliani – mandoline en gitaar. Door samenwerking van de musici opent zich een breed scala aan mogelijkheden. Fijnzinnige mandoline en gitaarmuziek, Italiaanse volksmuziek, Zuid-Amerikaanse choro’s en tango’s en een knipoog naar Django Reinhardt en zijn Hot Club de France. Ook stukken van Vivaldi worden met deze bezetting uitgevoerd.

Het trio houdt van interactie met het publiek en geeft toelichting op de muziek die uitgevoerd wordt.

Marina Eckhardt groeide op in een muzikaal gezin en begon op zeer jonge leeftijd met mandoline spelen. Ze nam les aan de Schumann academie en studeerde aan het Fontys Conservatorium bij Benny Ludemann, waar zij naast haar docentendiploma ook haar solistendiploma behaalde. Als mandoline- en gitaardocent heeft zij een eigen lespraktijk. Ze is muzikaal leider van het Zeeuws Mandoline en Gitaar Orkest. Samen met haar echtgenoot Monty van Belzen vormt ze het duo Follie à deux. De samenwerking met gitarist Ron Leendertse levert het Trio Les Amis op.  Ze speelt in meerdere ensembles en heeft een aantal CD’s op haar naam staan.

Ron Leendertse (1962) begon op zevenjarige leeftijd met gitaarspelen en kreeg zijn eerste klassieke gitaarlessen van Benny Ludemann. Hij studeerde aan de conservatoria van Arnhem en Tilburg en volgde privé-lessen bij Baltazar Benitez. Hij heeft een aantal jaren in Spanje doorgebracht, waar hij zich heeft verdiept in de stijlkenmerken van Spaanse componisten en van de Spaanse volksmuziek. Hij geeft les op diverse muziekscholen in Nederland en België. Momenteel is hij vooral actief als uitvoerend musicus.

Monty van Belzen (1959) heeft zich na enkele jaren les ontwikkeld tot een  veelzijdig accordeonist. Naast muzikaal partner van Marina Eckhardt is hij begeleider van diverse koren waarmee hij heeft getourd door Amerika, Australië en Rusland. Als solo-muzikant is hij zeer actief. Als accordeonist bij de JP & The Seeger Session Band treedt hij op in binnen- en buitenland.