Terug

Lieke Loosjes & Kwartet Amersfoortse Klarinettisten


Omschrijving:

Lieke Loosjes (hobo) met het Kwartet Amersfoortse Klarinettisten.

.
Het Kwartet Amersfoortse Klarinettisten (KAK) is opgericht in 2014 en bestaat uit Leonie van Grootel, Geert Weijkamp, Joost Volkers en Bart Hereijgers en is ontstaan vanuit het Regionaal Concert Orkest Wilskracht.
Het Kwartet legt zich toe op het spelen van zowel klassieke als moderne en lichte muziek; het repertoire bestaat uit zowel originele werken als (eigen) arrangementen.
Het Kwartet verzorgde verschillende concerten in onder andere de Oude Kerk in Soest en de Mannenzaal in Amersfoort. In 2017 won KAK de finale van het Tristan Keuris Kamermuziekconcours in Amersfoort.
KAK volgde masterclasses bij o.a. Jos Pommer (oud-dirigent Luchtmachtkapel) en Jelte Althuis (Calefax).
Voor dit concert werkt KAK samen met hoboïste Lieke Loosjes. Lieke Loosjes begon haar muzikale loopbaan op 8-jarige leeftijd. Van haar 10e tot en met haar 16e speelde ze klarinet. Op 17-jarige leeftijd maakte zij de overstap naar de hobo en volgde lessen bij Anja van der Maten.
Lieke is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar zij les kreeg van Remco de Vries. Ze volgde lessen en masterclasses bij Ali Groen, Bart Schneemann, Maurice Bourque en Omar Zoboli.
Zij verleent veelvuldig haar medewerking aan verschillende orkesten en ensembles. Ook speelt zij regelmatig solo bij concerten van diverse koren.
Lieke en KAK werkten eerder samen met de uitvoering van Finzi’s Interlude for Oboe and String Quartet.
Op het programma staan werken van o.a. Ravel, Piazzolla, Gershwin.
.
Kaarten à € 12,50 zijn vooraf te reserveren bij Lenie Ozephius, tel 06-13508110; aan de deur is de entree € 15,00.