Terug

Kerstconcert 2017


Omschrijving:

Omschrijving:
werken van o.a. Purcell, Corelli, Bach, Buxtehude en Telemann.

Soliste Jennifer Blom ( contrabas)

Het Zevenbergs Vocaal Ensemble (ZVE) is een gemengd kamerkoor. Op het repertoire staan bekende en minder bekende composities uit de zestiende en zeventiende eeuw , muziek uit latere eeuwen en de moderne klassieken. Zo werd de afgelopen jaren werk uitgevoerd van onder meer Orlando di Lasso, Purcell, Bach, Brahms, Liszt en Bartók.

Het koor is opgericht in 1992 en staat sinds 2015 onder leiding van Jelle Leistra, die het dirigentenstokje heeft overgenomen van Hanneke Verbeek. Jelle Leistra begon met dirigeren tijdens zijn studie Klassiek Zang aan het Rotterdams Conservatorium. Hij deed ervaring op bij enkele kerkkoren, en volgde lessen bij Wiecher Mandemaker en Joop Schets. Momenteel studeert hij koor- en orkestdirectie bij Lucas Vis.

Ensemble Ricercata Dolce is een Barok-ensemble uit Roosendaal o.l.v. Rian van den Bemd, docente blokfluit en piano, waarin mensen uit heel West-Brabant spelen. De naam is ontleend aan Flauto dolce wat in het Italiaans letterlijk zachte of lieflijke fluit betekent, en uit Ricercar wat in de 16e eeuw een instrumentale versie was van het gewone vocale motet (snel passagespel waaruit uiteindelijk de fuga ontstond). Het ensemble bestaat sinds 1989 in wisselende bezettingen. De spelers in dit ensemble zijn vergevorderde amateurspelers die instrumenten bespelen zoals sopranino-, sopraan-, alt-, tenor-, basblokfluit, grootbasblokfluit en subbas, slagwerk, cello, clavecimbel of piano. Afhankelijk van de bezetting wordt het ensemble aangevuld met gitaar of zang.