Terug

Duo Anke Lauwers en Danièle van Os


Omschrijving:

Er zijn veel composities voor fluit en gitaar te vinden. Anke Lauwers en Danièle van Os zoeken voortdurend naar nieuwe en minder gekende werken om voor publiek te brengen. Anke speelt fluit en piccolo, Danièle vult aan met gitaar. Na enkele jaren samenwerking en repetitie, bouwden ze als duo een uniek, veelzijdig en boeiend repertoire uit.
In hun programma “Mountain Songs” wisselen 20ste/21ste-eeuwse dansen en liederen uit Noord-Amerika en Europa elkaar af met als rode draad de Mountain Songs van Robert Beaser. Tijdens dit hedendaagse programma hoort u mooie melodieën en mysterieuze samenklanken. Virtuoze muziek wordt afgewisseld met rustig, ontroerend repertoire.

Danièle van Os is laureate van wedstrijden in binnen- en buitenland, waar ze geprezen werd voor haar muzikaliteit, klankkleur en persoonlijke interpretatie.
Ze studeerde aan het Lemmensinstituut bij Godelieve Monden en Aam van Ballaert. Nadien specialiseerde ze zich aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien bij Alexander Swete. Naast solo-optredens speelt Danièle regelmatig in diverse kamermuziekbezettingen.Anke Lauwers (fluitiste, piccoloïste) studeerde aan de conservatoria van Antwerpen en Amsterdam bij Peter Verhoyen, Aldo Baerten en Harrie Starreveld. In 2009 won ze een trial als Principal Piccolo in het BBC Concert Orchestra. Tegenwoordig speelt ze freelance in o.a. de Filharmonie, het Symfonieorkest van Vlaanderen, Philharmonie Zuid-Nederland, het Orchestre Philharmonique Royal de Liège en Het Gelders Orkest.
In 2010 behaalde ze de 1ste prijs in de Piccolo Artist Competition, georganiseerd door de National Flute Association (VS).
Anke werd uitgenodigd om recitals te geven op het NFG Internationaal Fluitfestival te Maastricht en op de NFA-conventies in Las Vegas (2012) en Washington DC (2015)
  • Entree: Kaarten zijn voor €12,50 te reserveren bij Lenie Ozephius, tel : 06-13508110
    Als uw betaling vooraf is ontvangen op het bankrekeningnummer dat u van haar krijgt, ligt de kaart op de avond van het concert voor u klaar bij de ingang. Bij betaling aan de zaal is de prijs €15,00.