Terug

ARCHIEF: Un Amour Impossible

Datum: vrijdag 25 oktober 2019
Locatie: Theater De Schuur

Impressie:

Ze is typiste en daarmee beneden zijn stand, maar dat weerhoudt rijkeluiszoon Philippe er niet van om de mooie Rachel te verleiden. Over een toekomst samen is hij duidelijk: die zit er niet in. Rachel accepteert de situatie, zelfs wanneer ze zwanger wordt.

In haar verfilming van de gelijknamige, succesvolle roman van Christine Angot, verteld vanuit het perspectief van Rachels dochter Chantal, bewijst Catherine Corsini dat luisteren naar je hart niet altijd verstandig is. Zeker niet eind jaren vijftig in provinciaals Frankrijk, waar klassenverschillen er nog toe doen. Rachel redt het wel, alleen met haar dochter, maar ze weet zich nooit helemaal los te maken van Philippe. Pijnlijk langzaam daagt bij Rachel het besef dat ze een verkeerde keuze heeft gemaakt. Met een sterke, ontroerende hoofdrol van Virginie Efira toont de chronologisch vertelde film haarscherp de onmogelijkheid – en de dramatische consequenties – van haar liefde voor Philippe.

Frankrijk / België; Drama; 135 minuten

Geregisseerd door Catherine Corsini; Met Virginie Efira, Niels Schneider en Coralie Russier

https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/als-de-ingetogen-rachel-in-un-amour-impossible-dan-eindelijk-het-achterste-van-haar-tong-laat-zien-is-dat-ongelooflijk-ontroerend-vier-sterren~bec4d84f/