Terug

ARCHIEF: The Big Sick

Datum: vrijdag 19 januari 2018
Locatie: Theater De Schuur

Impressie:

The Big Sick is een Amerikaanse romantische komedie uit 2017 die geregisseerd werd door Michael Showalter. De film is een semi-autobiografisch verhaal over de relatie van komiek Kumail Nanjiani en diens echtgenote Emily V. Gordon. Nanjiani speelt zichzelf in de film, zijn echtgenote wordt vertolkt door actrice Zoe Kazan.

Na een one-night stand zijn de New Yorkse stand-up comedian Kumail (Kumail Nanjiani) en Emily (Zoe Kazan) smoorverliefd op elkaar. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele Pakistaanse ouders. Die zien hun zoon toch liever trouwen met een Pakistaans meisje. Wanneer Emily hierachter komt wil ze Kumail nooit meer zien. Maar dan wordt Emily plots zo ziek dat ze in een coma belandt. Terwijl de artsen een oplossing zoeken wijkt Kumail geen moment van haar zijde, tot grote ergernis van Emily’s excentrieke ouders (Ray Romano en Holly Hunter). Beetje bij beetje ontstaat er een band tussen Kumail en Emily’s ouders die hun leven voorgoed zal veranderen.

Van legendarisch producer Judd Apatow (Girls, Knocked Up, This is 40, Bridesmaids). The Big Sick ging in première op het festival van Sundance en groeide sindsdien uit tot dé romantische komedie van het jaar.

Geregisseerd door Michael Showalter  met Kumail Nanjiani, Zoe Kazan en Aidy Bryant