Terug

ARCHIEF: BlacKkKlansman

Datum: vrijdag 10 mei 2019
Locatie: Theater De Schuur

Impressie:

BlacKkKlansman’ volgt het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse agent Ron Stallworth die succesvol de Ku Klux Klan-afdeling van Colorado weet te infiltreren. Hij krijgt hierbij hulp van zijn partner Flip Zimmerman en klimt op tot het hoofd van de divisie. Samen pogen ze te voorkomen dat de KKK de controle over de stad krijgt.

Regisseur Spike Lee is bekend van films als Malcolm XChi-Raq en 25th Hour, waarbij racisme een vaak terugkerend thema is. Dat is deze film niet anders. BlacKkKlansman is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit de jaren 70, maar dat blijkt slechts het fundament voor de vele subtiele verwijzingen naar het heden. Als Ron Stallworth steeds nauwere contacten opbouwt binnen de Ku Klux Klan, komt hij ook in contact met de ‘Imperial Wizard’ David Duke. Deze Duke staat bekend als de persoon die de Klan nieuw leven inblies, mainstream probeerde te maken en vandaag de dag nog steeds actief is. Het levert een flink aantal komische scènes op, waarin de hypocrisie en stupiditeit van David Duke het flink moet ontgelden.

Geregisseerd door Spike Lee; Met John David Washington, Adam Driver en Laura Harrier

Verenigde Staten; Biografie / Misdaad; 135 minuten

Recensie:

https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/spike-lee-s-blackkklansman-gaat-op-speelse-wijze-met-de-ontwikkelingen-van-hedendaags-amerika-aan-de-haal-vier-sterren-~b9d29026/

Trailer BlacKkKlansman