Terug

ARCHIEF: Puzzelexpositie. Stukje voor stukje

Datum: 03 maart 2018 - 04 maart 2018
Locatie: Theater de Schuur

Impressie:

 


Puzzelexpositie
Stukje voor Stukje

 

In samenwerking met  het Nederlands Legpuzzel Gilde, welk dit jaar 25 jaar bestaat, organiseren wij een expositie van zeer bijzondere tot heel gewone puzzels.
Het Nederlands Legpuzzel Gilde is in 1992 opgericht door een aantal verzamelaars van oude en antieke legpuzzels. Er worden puzzels verzameld van hout of karton van elk denkbaar onderwerp, bijvoorbeeld vervoer, geografie, oude reclamepuzzels, Bijbelse legpuzzels, sprookjespuzzels of Op Art, teveel om op te noemen. Maar ook bepaalde oude merken, die hele series op de markt brachten, zoals Mammoth en Week-End, blijken het verzamelen waard. Op deze expositie is alles te zien.
Een must voor de puzzelaars en het bekijken zeker waard voor iedereen.

Op 3 en 4 maart organiseert de werkgroep Expo van Stichting Cultuur Moerdijk een bijzondere expositie. Dit in samenwerking met het Nederlands Legpuzzel Gilde.

De legpuzzel bestaat sinds 1750. In die tijd kwam John Spilsbury in Engeland op het idee om een landkaart op een houten plaat te plakken en langs de landsgrenzen uit te zagen. Op die manier konden kinderen de topografie leren. Het had dus een educatief karakter. Door de eeuwen heen is dit uitgegroeid tot een wereldwijd verspreide hobby.

Veel plezier op de tentoonstelling!