Terug

ARCHIEF: 48e Kerstexpositie

Datum: 26 december 2019 - 30 december 2019
Locatie: Theater de Schuur

Impressie:

47e EXPOSITIE ROND DE KERSTDAGEN

Omdat wij 5 dagen iedere middag zijn geopend en de entree gratis is, is er voldoende tijd beschikbaar om een kijkje te komen nemen.

Deze  KUNSTENAARS expositie vindt plaats in de dagen tussen Kerst en Nieuwjaar; een periode van betrekkelijke rust. Dat tekent ook de sfeer van dit jaarlijks terugkerend fenomeen waar amateurkunstenaars hun werk tonen, dat zij in het voorbije jaar hebben gemaakt.

Naast kunstenaars, die al eerder op de  Expo aanwezig waren en nu nieuwe kunst laten zien, zijn er dit jaar veel deelnemers die voor de eerste keer deelnemen. Tezamen bieden zij een bonte verzameling van werken aan. Verschillende kunstenaars zijn ook aan het werk waardoor te zien is hoe zo’n kunststuk gemaakt wordt.

Bij het kijken en bekijken speelt het contact tussen de makers en het bezoekers een belangrijke rol. De exposanten leggen uit, lichten toe, discussiëren over wat hen bezielt. Zo kan er een aangename sfeer ontstaan, eigen aan de expositie, waarmee de werkgroep Expo het jaar 2019 afsluit.

Deze kerstexpositie zal worden geopend door Jos Boeter. Hij is een actief bestuurslid bij Stichting Cultuur Moerdijk als penningmeester en lid van de werkgroep Filmhuis Cine7

De bekende muziekleraar/dirigent Wout Kwakkernaat zal voor de muzikale sfeer zorgen

op 2e kerstdag

Bij velen is de zanger Henk Smit bekend. Hij zal op zaterdag 28 dec. deze expo een aparte omlijsting geven. Op zondag 29 december hopen wij leden van het Ruimteorkest te mogen begroeten die ons komen verblijden met een geweldig stuk muziek.

Het museum Oudheidkamer “Willem van Strijen” is een heemkundemuseum in Zevenbergen. Het museum is gevestigd in het pand Zuidhaven 17, een voormalige binnenboerderij die een woonhuis met tuitgevel en daarachter een langsdeelschuur omvat. Het pand dateert uit ongeveer 1800.

Dit is ook zowel via de voorkant aan de Zuidhaven als via Theater de Schuur (de voormalige langsdeelschuur)   gratis te bezoeken. Daar zijn voldoende mensen aanwezig die een rondleiding geven en zeker een aanrader.