Terug

ARCHIEF: Kunstenaars in Kerstsfeer

Datum: 26 december 2018 - 30 december 2018
Locatie: Theater de Schuur

Impressie:

KUNSTENAARS IN KERSTSFEER

De Expo KUNSTENAARS IN KERSTSFEER vindt plaats in de dagen tussen Kerst en Nieuwjaar; een periode van betrekkelijke rust. Dat tekent ook de sfeer van dit jaarlijks terugkerend fenomeen, waar zowel professionele als amateurkunstenaars werk tonen, dat zij in het voorbije jaar hebben gemaakt.

Naast kunstenaars, die al eerder op de  Expo aanwezig waren, zijn er ook een aantal die voor de eerste keer deelnemen. Tezamen bieden zij een bonte verzameling van werken aan. Dit jaar trekt zeker  Danielle Hollants de aandacht. Bij onderstaande  foto’s zijn ook haar tekeningen te zien van de katten en de Ara waarmee zij heeft meegedaan aan de landelijke wedstrijd tekeningen van het jaar 2018  Op deze expo gaat zij ook zelf werken aan een nieuwe tekening.

Bij het kijken en bekijken speelt het contact tussen de makers en het bezoekers een belangrijke rol. De exposanten leggen uit, lichten toe, discussiëren over wat hen bezielt. Zo kan er een aangename sfeer ontstaan, eigen aan de expositie, waarmee de werkgroep Expo het jaar 2018 afsluit. En mocht u onverwacht iets moois tegenkomen, iets dat uw aandacht trekt, waar u onrustig van wordt, niets weerhoudt u de maker ervan te vragen wat het kunstwerk, dat uw aandacht trekt, zou moeten kosten.

Deze kerstexpositie zal worden geopend door John Ettema. Hij is 20 jaar actief geweest bij Stichting Cultuur Moerdijk en bij de werkgroep Exposities, beide als secretaris en heeft mede ervoor gezorgd dat de vele exposities in al die jaren perfect zijn verlopen.

Enkele leden van het bekende Ruimte Orkest zorgen voor de sfeer  op 2e kerstdag
De bekende concertpianist Wout Kwakkernaat, die dit jaar zij 40 jarig jubileum als musicus/dirigent viert, zal op de zaterdag en zondag zorgen voor de muzikale omlijsting.