Terug

ARCHIEF: Moerdijkse Cultuurprijs 2014

Datum: vrijdag 05 september 2014
Locatie: Bibliotheek Vannu in de Zeven Schakels

Impressie:

 

UITREIKING
MOERDIJKSE CULTUURPRIJS 2014

 

Vier genomineerden Cultuurprijs Moerdijk 2014 bekend

De Jury van de Cultuurprijs Moerdijk heeft voor 2014 vier nominaties vastgesteld. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 5 september tijdens een gevarieerde culturele avond in het Cultuurpodium van de Bibliotheek VannU in Zevenbergen.

 De vier genomineerden zijn:

 • Schola Cantorum Sancti Bartholomaei uit Zevenbergen
  Een koor dat de Gregoriaanse zangtraditie tegen alle maatschappelijke trends in levend tracht te houden. Een heel bijzonder cultureel specialisme
 • Team Anonimus uit Fijnaart
  Een tot nu toe vrij onbekend jong kunstenaarsteam dat aangenaam verrast-
 • Festival Ontpop
  Een veelbelovend Moerdijk-breed jongerenfestival dat de jongerencultuur een gezicht wil geven door talentontwikkeling, het biedt een podium voor vele culturele activiteiten. Het is opgezet door jeugdige vrijwilligers onder leiding van het Jongerenwerk Moerdijk en vindt plaats in Klundert.
 • Jan Willem van Bodegom uit Fijnaart
  Een gepassioneerde “spin” in het web van allerlei culturele activiteiten in Fijnaart en omstreken. Hij inspireert  velen met zijn ideeën en laat nog veel meer mensen genieten van bijzondere evenementen.

De Jury kiest uit deze genomineerden een winnaar. Wie dat is zal bekend worden gemaakt op 5 september 2014.  Dan is er een feestelijke avond die mogelijk wordt  gemaakt door de Rabobank, de initiator en hoofdsponsor van de Cultuurprijs Moerdijk.  De genomineerden zullen deze avond opluisteren geven met een speciaal optreden of een andere culturele bijdrage. De hoofdprijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van € 1500 . De drie aanmoedigingsprijzen zijn ieder € 250.

De Jury van de Cultuurprijs Moerdijk is een onafhankelijke werkgroep onder de vlag van de Stichting Cultuur Moerdijk en bestaat uit:
Wendy Konijnendijk (Klundert), Conny van Aken (Zevenbergen), Nadine Krijgh (Willemstad), Toine Vermunt (Standdaarbuiten), Willian de Geus (Fijnaart) en de wethouder van Cultuur, Eef Schoneveld.  De onafhankelijk voorzitter is Albert de Vos (notaris te Zevenbergen). Coördinator Marjolein de Wit is samen met Mary van den Heuvel verantwoordelijk voor de organisatie en uitreiking van de prijs.

Voor meer informatie naar aanleiding van dit persbericht: Marjolein de Wit, coördinator Cultuurprijs. marjoleindewit1@gmail.com    mobiel:  06 2375 1975