Terug

Vervolg Vocaal Kwartet Petit Four


Omschrijving:

.

.

Vervolg Vocaal Kwartet Petit Four

De leden van Petit Four zijn professionele zangers, die een gemeenschappelijke basis hebben in het Laurens Collegium Rotterdam en het Rotterdam Symphony Chorus. Deze koren, olv Wiecher Mandemaker, hebben zich de laatste jaren een vaste plek verworven in de top van de Nederlandse koorwereld. De leden van het kwartet behoren tot de vaste kern van deze koren. Meer informatie over de koren: www.laurenscollegiumrotterdam.nl en www.rotterdamsymphonychorus.nl. Daarnaast treden de leden van het kwartet regelmatig solistisch op.
De muziek die het kwartet zingt beslaat een periode van ca. 9 eeuwen. Veelal is het a cappellamuziek, maar het kwartet kan ook prima uit de voeten in een samenwerking met een instrumentaal ensemble.

Anneke Bliek – sopraan
Anneke studeerde klassieke zang bij Roberta Alexander, Carolyn Watkinson en Eugénie Ditewig. Zij zingt graag repertoire uit de oude muziek en barokperiode, maar ook moderner repertoire, zoals werken van Mozart, Brahms, Britten, Rossini, Bernstein en Rutter. Zij zingt graag in ensembleverband, zoals in Trio Ammiccare. Ook is zij vast verbonden aan het Laurens Collegium Rotterdam, dat samenwerkt met (inter)nationale orkesten en dirigenten. Zie voor meer informatie: www.annekebliek.nl.
Naast haar optredens als klassiek zangeres is Anneke als wetenschappelijk onderzoeker verbonden aan de Erasmus Universiteit, waar zij juridisch onderzoek doet naar lokale belastingen.

Pieter van Breugel – countertenor
Pieter studeerde zang bij Carolyn Watkinson in Rotterdam Codarts). Hiernaast volgde hij interpretatielessen bij Frans Huijts en Roberta Alexander. Sindsdien heeft hij verschillende cursussen middeleeuwse en renaissancemuziek gevolgd bij Rebecca Stewart en heeft hij regelmatig les bij Cora Peeters.
Pieter treedt op als solist in oratoria, cantates en koorconcerten. Ook is hij actief als koor- en ensemblezanger. Hij zingt oa in het trio Ammiccare, het Rotterdam Symphony Chorus en het Laurens Collegium Rotterdam. Met dit koor werkte hij samen met dirigenten als Jan Willem de Vriend, Jaap van Zweden en Frans Brüggen.
Pieter is zangpedagoog bij de Koorschool van Stichting Ars Musica en bij het Zwijndrechtse Laurens Kamerkoor. Hiernaast werkt hij als logopedist en stemtherapeut in twee logopediepraktijken en het Stemcentrum Drechtsteden.

Bas Volkers – tenor
De tenor Bas Volkers (1975) studeerde aan de Schumann Akademie bij Euwe de Jong en Erik Visser en vervolgens koordirectie bij Wiecher Mandemaker in Rotterdam (Codarts), waar hij ook bijvak zang studeerde bij Connie de Jongh. Momenteel wordt hij gecoacht door Connie de Jongh en Nico van der Meel.
Bas is regelmatig te horen in diverse professionele koren, waarin hij samenwerkte met onder meer het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Residentie Orkest en het BBC Symphony Orchestra. Als solist werkte hij de laatste jaren mee aan uitvoeringen van onder andere de Johannes Passion (evangelist), het Weihnachtsoratorium en diverse cantates van J.S. Bach, de Mariavespers van Monteverdi en The Crucifixion van Stainer.
Hij is tevens actief in het bestuur van Stichting De Lange, die zich ten doel stelt de muzikale nalatenschap van de Rotterdamse componisten Daniël de Lange en Samuel de Lange jr. toegankelijk te maken en tot klinken te brengen. Stichting De Lange bracht meerdere cd’s uit en faciliteerde de uitgave van diverse manuscripten van deze componisten.
Opgeleid als landschapsarchitect, is Bas naast zijn muzikale activiteiten werkzaam bij het ministerie van Economische Zaken als teamleider in het natuurbeleid.

Peter Scheele – bas-bariton
De Nederlandse bas-bariton Peter Scheele (geboren in Duitsland) woont sinds zijn negende jaar in Nederland. Na zijn studie Chemische Technologie is hij Klassiek Zang gaan studeren bij Roberta Alexander en Frans Huijts. Hij deed tijdens zijn studie al ervaring op met het soleren in oratoria, en werkte mee aan verschillende opera’s en muziektheatrale producties. Als concertzanger is hij thuis in uiteenlopende muziekstijlen; op zijn repertoire staan werken van Bach, Händel, Haydn, Mozart, Mendelssohn, Rossini en Verdi. Ook werkt hij mee aan uitvoeringen van hedendaagse en experimentele muziek.
Met enige regelmaat werkt hij mee aan bijzondere opera’s en muziektheatrale producties, bijv. met Buffo Operamakers op Oerol en met Muziektheater Hollands Diep. Hij werkte mee aan verschillende projecten met VocaalLAB, en was verbonden aan Opera per Tutti in de Amsterdamse Vondelkerk.
Als koorzanger is hij verbonden aan het professionele vocale ensemble Laurens Collegium Rotterdam. Met dit gezelschap zong hij onder gastdirigenten als Frans Brüggen (met wie ook een cd is opgenomen), Anders Eby en Reinbert de Leeuw.
Tijdens zijn studietijd (2004) heeft hij met drie amateurzangers een kwartet opgericht, waarvan hij tot 2014 dirigent en vocale coach was. In de loop der jaren heeft hij altijd een of meerdere koren of ensembles geleid. In 2015 heeft hij op het conservatorium van Utrecht koordirectie afgerond, na ook een aantal jaren de Kurt Thomas cursus koordirectie gevolgd te hebben. Hij is sinds 2012 dirigent van VELO, een koor in de regio Leiden/Oegstgeest, en sinds 2017 van de Raadsvogels, een dameskoor in Leiden. Ook werkt hij regelmatig op projectbasis met diverse koren aan stemvorming en repertoirestudie. Bij gelegenheid heeft hij ook met grotere bezettingen (koor)werken mogen uitvoeren.

Het programma is als volgt:

Melancholie
La nuit froide et sombre Orlando di Lasso (1532-1594)
Im Herbst (op. 104, nr. 5) Johannes Brahms (1833-1897)
Chanson d’Automne Alphons Diepenbrock (1862-1921)
Elégie (uit: Les deux cités) Darius Milhaud (1892-1974)

The last rose of summer trad. Iers volkslied
Loch Lomond trad. Schots, arr. D. Overton
That Lonesome Road J. Taylor & D. Grolnick, arr. S. Carrington

Maria

Hymnus Henk Badings (1907-1987)
Maria’s Wallfahrt Johannes Brahms (1833-1897)
Mary, did you know M. Lowry & B. Greene, arr. J. Miller

pauze

Maria

Mother of God, here I stand John Tavener (1944-2013)
Ave Maria Josquin des Prez (ca. 1450-1521)
Salve Regina Francis Poulenc (1899-1963)

Mythen

Young Cupid hath proclaimed Thomas Weelkes (1576-1623)
Ballade van de omkransde boot Henk Badings (1907-1987)
Schnitter Tod Johannes Brahms (1833-1897)

Orpheus and his lute George MacFarren (1813-1887)
Yver, vous n’estes qu’un villain Claude Debussy (1862-1918)
(uit: Trois chansons de Charles d’Orléans)