Terug

ARCHIEF: TRIO TANGATA & SAXOFONISTE AUBREY SNELL

Datum: zondag 24 november 2019
Locatie: Cafe Restaurant van der Hooft

Impressie:

Trio Tangata en saxofoniste Aubrey Snell  

Het bekende tango ensemble Trio Tangata speelt samen met saxofoniste Aubrey Snelleen luisterrijk programma. De combinatie saxofoon met bandoneón, contrabas en piano geeft een extra kleur aan de zwoele tango’s. Piazzolla nam in zijn tango’s duidelijk elementen van Bach op. Tijdens dit tango programma worden composities van o.a. Piazzolla, Troilo maar ook werken van Bach ten gehore gebracht.

Tangata speelde op festivals en concerten onder andere in Toscane, Finland, Istanbul, Granada tot en met Buenos Aires. Ook intieme huiskamerconcerten op bijzondere locaties worden door het trio uitgevoerd. Trio Tangata bestaat uit Jacqueline Edeling – bandoneón, Margreet Markerink – piano en Boris Franz – contrabas.

Jacqueline Edeling is expert op het gebied van balginstrumenten. Een definitieve keuze voor de tango zorgde voor een complete toewijding voor de bandoneón. Zij treedt op als solist en in orkesten, operaprojecten en in professionele tango groepen.

De pianiste Margreet Markerink speelde o.a. Bach, Chopin, Bartok en Ravel, maar ook modernere muziek. De Argentijnse tangomuziek is haar grootste inspiratie geworden. Ruim 10 jaar heeft ze met Tango Dorado in binnen- en buitenland gespeeld.

Franz Boris studeerde jazz contrabas aan het Conservatorium van Amsterdam. Al tijdens die studie heeft hij zich verdiept in tango en componeerde en speelde zijn eigen muziek. Na de studie werkte hij samen met jonge meesters uit Buenos Aires. 

De saxofonist Aubrey Snell wordt wel muziekfreak, bühnebeest en theatertijger genoemd. De combinatie van musiceren & acteren en haar passie voor het muziektheater bepalen de artistieke identiteit van Aubrey. Als theater- en muziekdocent werkt zij voor culturele instellingen als het Nationale Opera & Ballet, UCK, Parkvilla en het Jeugdtheaterhuis.