Terug

ARCHIEF: Stark Linneman Quartet

Datum: zondag 25 november 2018
Locatie: De Stad Klundert

Impressie:

Stark Linneman Quartet

Het Stark Linneman Quartet bestaat uit Paul Stark – piano, Iman Spaargaren – tenorsax, basklarinet en klarinet, Vasilis Stefanopoulos – contrabas en Jonas Linnemann – drums en percussie.

Het Stark Linnemann Quartet wil met haar project “Pictures at an Exhibition”  verschillend publiek bereiken; De Russische componist Modest Mussorgsky componeerde het stuk voor piano in 1874, geïnspireerd door een tentoonstelling van zijn in 1873 gestorven vriend, Russisch architect, beeldhouwer en kunstschilder Viktor Hartmann.
Na het ontstaan van Pictures zijn er zoveel bewerkingen en orkestraties van het stuk gemaakt dat kan worden gesproken van het meest bewerkte pianowerk aller tijden! Zo zijn er bewerkingen voor piano met strijkkwartet, harmonie- en fanfareorkesten, rockgroepen (Emerson, Lake & Palmer), synthesizers (de Japanse artiest Tomita) en nu ook een ware her-compositie in een Universal Crossover concept van het Stark Linnemann Quartet. In de “nieuwe versie” van deze uit 16 delen bestaande suite smelten stijlen als Samba, Rock, Swing en Hip Hop samen tot één geheel.