Terug

ARCHIEF: Sophie van Dijk en Louise Berendsen

Datum: zaterdag 21 april 2018
Locatie: v/m RK Kerk Landpoortstraat, Willemstad

Impressie:

 Sophie van Dijk en Louise Berendsen

Sinds 2014 vormen fluitiste Louise Berendsen en harpiste Sophie van Dijk een duo. Zij leerden elkaar kennen op de masteropleiding van het Utrechts Conservatorium. Met veel plezier en passie werken ze aan een breed repertoire waarmee ze prachtige programma’s samenstellen. Met de klanken van de fluit en de harp hopen ze mensen mee te slepen in de muziek. Met hun programma “Zindering & Verstilling” maakten zij hun debuut in de Nederlandse kamermuziekwereld en sindsdien zijn ze te vinden op diverse podia door het hele land.

Sophie van Dijk begon op zevenjarige leeftijd met harplessen aan de Stedelijke Muziekschool te Zoetermeer. In 2006 werd zij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg, waar ze in juni 2012 haar Bachelor of Music succesvol heeft afgesloten. In 2015 heeft ze haar Master of Music uitvoerend musicus behaald, eveneens aan bovengenoemd conservatorium.
In 2016 behaalde zij haar certificaat voor Therapeutische Harpmuziek (IHTP).

Sophie nam deel aan verschillende concoursen; o.a. de Maassluise Muziekweek, het Nederlands Harpconcours, het Prinses Christina Concours en Stichting Jong Muzikaal Talent Nederland. Masterclasses volgde zij o.a. bij Edward Witsenburg, Gwyneth Wentink, Elinor Bennet, Sivan Megan, Bart van Oort, Andrew Lawrence King, Imogen Barford en Charlotte Seale. Ook heeft ze verschillende Jazz harp workshops gevolgd bij Rosetty de Ruiter.

Sophie geeft concerten door het hele land, zowel harpsolo als met haar harp-fluit duo Sophie-Louise en met ensemble Merwede Trio. Ze heeft een grote passie voor kamermuziek en vindt het een uitdaging om in verschillende bezettingen te spelen.
Tijdens haar studie aan het conservatorium was ze jaren eerste harpiste van het Noord Hollands Jeugd Orkest en van Krashna Musika. Nu remplaceert ze regelmatig bij orkesten in Nederland.

Sophie geeft met veel enthousiasme harples aan jong en oud. Sophie is als harpdocente verbonden aan Kunstencentrum de Kom in Nieuwegein en aan de Bachschool in Soest. In Zoetermeer heeft ze een lespraktijk aan huis.

Fluitiste Louise Berendsen heeft de Master of Music bij Aldo Baerten aan het Utrechts conservatorium in 2016 voltooid. Bachelor of Music werd zij aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle bij Gudrun Bourel. Haar eerste docent was Peter Liebregt, waar zij op tienjarige leeftijd begon met haar fluitlessen.

Tijdens haar studie volgde ze masterclasses bij William Bennet, Peter Lukas Graf, Matthias Ziegler, Michael Faust, Dieter Nanz, Wendela van Swol en Eva Amsler.

Louise verdiept zich in kamermuziek voor de meest uiteenlopende bezettingen en in zeer diverse stijlen. Met het harp-fluit duo Sophie-Louise geeft ze regelmatig concerten. Sinds 2017 vormt ze met harpiste Sophie van Dijk en saxofoniste Els van der Weij Merwede Trio.

Kaarten à € 12,50 zijn vooraf te reserveren bij Lenie Ozephius, tel 06-13508110; zij geeft u een banknummer voor de betaling. Aan de deur is de entree € 15,00.