Terug

ARCHIEF: PIANO DUO DIMITROV & BOELEE

Datum: zondag 27 oktober 2019
Locatie: Moerdijkzaal Zevenbergen

Impressie:

Pianoduo Dimitrov & Boelee

Het piano duo Dimitrov Boelee bestaat uit de Bulgaarse pianist Dimitar Dimitrov en de Nederlandse pianist Elvire Boelee. Elvire en Dimitar ontmoetten elkaar op het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar ze allebei studeerde voor hun Bachelor.

Dimitar Ivanov Dimitrov werd geboren op 13 september 1987 in Dobrich, Bulgarije. Toen hij 2 jaar was begon hij melodieën te spelen op zijn accordeon. Zijn eerste pianolessen op vijfjarige leeftijd vormde de start van zijn muzikale opleiding.

Bij het Prinses Christina Concours in 2007 behaalde hij de eerste prijs. De jury noemde hem “een jonge leeuw op de piano in de traditie van de grote Russische pianisten uit het verleden”.In 2013 behaalde hij zijn Master of Music aan het conservatorium van Amsterdam.

Elvire Boelee, geboren in 1989, begon met piano spelen toen ze 6 jaar was. Ze kreeg eerst les van de Amerikaanse pianist Anne Marie Mott en hierna van de Russische pianiste Tamara Boiko.

Elvire geeft sinds januari 2014 pianoles via muziekschool Kunst & COO in Oosterwolde, Friesland. Ze volgde masterclasses bij o.a. Paul Komen, Tamara Poddubnaya, Eelko Moolenaar, Vladimir Tropp,Igor Roma, Daniel Wayenberg, Théodore Paraschivesco en Geoffrey Madge.

Op 27 oktober speelt het duo werken van W.A. Mozart, C. Saint-Saëns, F. Liszt,  F. Schubert en S. Rachmaninoff.