Terug

ARCHIEF: Hanneke Rouw en Anouk de Jong

Datum: zondag 24 februari 2019
Locatie: Moerdijkzaal Gemeentehuis Zevenbergen

Impressie:

Hanneke Rouw en
Anouk de Jong

Hanneke Rouw is op 8-jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours.
Hanneke speelt op een Duitse cello (van begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Anouk de Jong rondde in juni 2011 haar Masterstudie piano af aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle, waar zij studeerde bij Sepp Grotenhuis, Frank van de Laar en Marien van Nieukerken. Ze is actief op het gebied van kamermuziek en speelt in zowel wisselende als vaste bezettingen. Zoals Vliegwiel, met Brigitte van Hagen (sopraan), Sara Klein Horsman (mezzosopraan) en Daniël Vecht (bariton) en een fluit-piano duo met Maartje Valk.

Daarnaast werkt zij op projectbasis als repetitor, met medewerking aan o.a. docenten van ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, het Britten Concours en het Delft Chamber Music Festival. Binnen de kamermuziek neemt liedbegeleiding een belangrijke plaats in als onderdeel van haar studie.
Zij spelen werken van Gabriel Faure

Reserveren bij voorkeur via klassiekconcert@cultuurmoerdijk.nl