Terug

ARCHIEF: Classic Jazztet

Datum: zondag 10 maart 2019
Locatie: Restaurant van der Hooft

Impressie:

Classic Jazztet

De vier professionele musici, die elkaar gevonden hebben op het snijvlak van de klassieke en lichte muziek, nemen u mee langs bekende filmthema’s, operaklassiekers, dansnummers uit de jaren ’30/’40/’50 en intieme kamermuziek. In een informele sfeer komt de muziek van grote Jazz componisten en muzikanten voorbij. Ook wordt traditioneel klassiek repertoire in een nieuw, swingend jasje gestoken.

Nicole van Jaarsveld – Klarinet
Nicole won tweemaal de kamermuziekmarathon van het Utrechts Conservatorium en maakt deel uit van verschillende kamermuziekensembles waarmee ze te horen was in onder andere Het Concertgebouw en Tivoli Vredenburg.Naast haar uitvoeringspraktijk is Nicole actief als klarinetdocent, zowel op muziekscholen als binnen het basisonderwijs.

Angelique Heemsbergen – Piano
Angélique was als soliste te horen met Gershwins Rhapsody in Blue. Als kamermusicus speelt ze in diverse ensembles. Daarnaast was ze meerdere malen live te horen op Radio 4 vanuit de Spiegelzaal van Het Concertgebouw.
In 2009 behaalde ze haar Master of Music in Performance aan het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti.

Robin de Zeeuw – Contrabas
Komend uit de popmuziek verdiepte Robin zich op 18-jarige leeftijd in de contrabas. Hij studeerde aan het Amsterdams Conservatorium Ruud Ouwehand en Ernst Glerum. Eenmaal ingeburgerd in de Jazz maakte hij de overstap naar het Utrechts Conservatorium om klassiek contrabas te studeren bij Quirijn van Regteren Altena.

Vincent Smeets – Drums
Na een klassiek gerichte vooropleiding studeerde Vincent drums lichte muziek aan de Conservatoria van Maastricht en Utrecht. Hij speelde onder meer in de groepen Gellybooty en Grote Prijs-winnaar van 2007 GoodDogHappyMan. Naast het spelen in diverse bands en projecten is Vincent ook actief als docent drums en slagwerk.

Zij brengen composities van Dave Brubeck, Astor Piazzolla, George Bizet, Ennio Morricone, Lionel Hampton en Dmitri Shostakovic.

Reserveren bij voorkeur via klassiekconcert@cultuurmoerdijk.nl