Terug

ARCHIEF: Arte Duo

Datum: zondag 25 maart 2018
Locatie: Moerdijkzaal Gemeentehuis Zevenbergen

Impressie:

Arte Duo
Aubrey Snell – saxofoon
Lineke Lever – piano

Fotograaf: Merlijn Doomernik

Omschrijving:
werken van o.a. Darius Milhaud, Eugène Bozza, Camille Saint-Saëns, Erwin Schulhoff en Francis Poulenc

Opgericht in 2001 door saxofoniste Aubrey Snell en pianiste Lineke Lever, ontleent Arte Duo de naam aan het stuk Scaramouche van Darius Milhaud. Scaramouche is één van de figuren uit de Commedia dell’Arte. Hun programma ‘Maskerade’ is geïnspireerd op de ‘Commedia dell’arte’, een vorm van improvisatietheater uit Italië in de 16e tot 18e eeuw. Daaruit zijn composities afgeleid van de figuren Arlecchino (Harlekijn), Scaramouche (Hansworst) en Pulcinella (grapjurk). Velerlei componisten hebben zich laten inspireren door de humor van deze figuren, waardoor de muziek ruimte krijgt voor een komische noot en karikaturale overdrijvingen.

Aubrey Snell studeerde klassiek saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Frank Timpe, sloot haar Master in juni 2007 cum laude af en kreeg meteen een onderscheiding voor haar theatrale originaliteit.Haar Bachelorstudie aan het Koninklijk Conservatorium en vervolgens aan het Utrechts Conservatorium werd in januari 2005 ook al cum laude afgerond. Aubrey volgde masterclasses bij saxofonisten als David Liebman, Steve Mauck, John Sampen, Philippe Geiss, Guy Goethals en Nobuya Sugawa. Naast saxofonist is zij actief als actrice en regisseur.

Lineke Lever studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium bij pianist David Kuyken. Daarna studeerde zij nog een jaar lang een specialisatie Liedbegeleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Lineke volgde masterclasses bij Jan Wijn, Ton Hartsuiker, Martijn van den Hoek, István Párkányi en het Pianoduo Tal & Groethuijsen. Zij is pianodocente aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.