Terug

ARCHIEF: Son of Saul

Datum: vrijdag 07 oktober 2016
Locatie: Theater De Schuur

Impressie:

Oscar winner voor beste buitenlandse film 2015!

Oktober 1944, Auswitz-Birkenau. Saul Ausländer is een Joodse gevangene in het concentratiekamp en behoort tot het ‘Sonderkommando’, een groep joden die gedwongen de nazi’s helpen bij hun machinale uitroeiing.

Deze groep leeft gescheiden van de andere gevangen. Saul werkt in het crematorium, waar hij in het lijk van een jongetje zijn zoon denkt te herkennen. Terwijl de andere leden van het Sonderkommando een plan smeden om in opstand te komen, besluit Saul het onmogelijke te proberen: het lichaam van zijn zoontje te redden van de vlammen van het crematorium en een rabbi te vinden om hem een Joodse begrafenis te geven. Zo hoopt Saul zijn zoontje een laatste eer te kunnen bewijzen.

SON OF SAUL is het ambitieuze speelfilmdebuut van de Hongaarse regisseur László Nemes die de kijker op een bijzondere cinematografische manier in het hart van kamp Auschwitz-Birkenau stort. De film won op het filmfestival van Cannes vier prijzen waaronder de Grand Prix (2e prijs) en werd door de internationale pers overladen met lof.

Geregisseerd door László Nemes met Géza Röhrig, Levente Molnár en Urs Rechn