Terug

Room


Omschrijving:

Originele psychologische thriller (van regisseur van Frank), naar de internationale bestseller van Emma Donoghue. Het kalme leventje van Ma en haar vijfjarige zoon Jack, in hun bijzondere universum, neemt een bloedstollende wending als het verlangen naar de buitenwereld te groot wordt. Aangrijpende acteerprestaties van Brie Larson en de jonge Jacob Tremblay.

Room begint met close-ups van details waarvan langzaam duidelijk wordt dat ze zich bevinden in een kleine kamer, liefdevol onderhouden door Ma (Brie Larson). De jonge moeder bewoont de sobere maar fantasievol ingerichte plek met jaar vijfjarige zoon Jack, een fijnzinnige jongen. Het tweetal leeft als elke toegewijde moeder en zoon, met een opmerkelijk verschil: hun wereld beperkt zich tot een paar vierkante meter. Ma doet alles om haar zoon een zo normaal mogelijk leven te geven. Voor Jack is zijn omgeving een gegeven, maar toch wordt hij nieuwsgierig naar wat zich buiten bevindt – hun enige vensters daarop worden gevormd door een daklicht en een merkwaardige bezoeker.
Regisseur Lenny Abrahamson, maker van de onorthodoxe tragikomedie Frank (IFFR 2015), ontvouwt met buitengewone precisie en originaliteit de bizarre waarheid achter de situatie van moeder en zoon. Emma Donoghue bewerkte haar roman Room, die de shortlist haalde van de Man Booker Prize in 2010, zelf tot filmscenario met bloedstollende wending. De film is genomineerd voor vier Oscars, waaronder Beste Film.

Geregisseerd door Lenny Abrahamson
met Brie Larson, Jacob Tremblay en Joan Allen