Terug

ARCHIEF: Moonlight (Oscar 2017)

Datum: vrijdag 15 september 2017
Locatie: Theater De Schuur

Impressie:

Amerikaanse indie-sensatie toont het leven van een zwarte Amerikaanse man, van arm zoontje van een alleenstaande verslaafde moeder tot stoere volwassene met voortdurende twijfels. Deze poëtische vertelling over de verkenning van identiteit, seksualiteit en verbondenheid is baanbrekend in zijn tedere verbeelding van zwarte mannelijkheid. Won reeds vele rijzen. Winnaar Oscar 2017 en Golden Globe voor Best Motion Picture – Drama.

Een zowel hartverscheurend als hartverwarmend verhaal over het opgroeien van een zwarte jongen tot volwassen man in een omgeving waar het gevaar overal op de loer ligt. Chiron moet al op jonge leeftijd zijn weg zien te vinden in het leven, zonder vader en met een aan drugs verslaafde moeder, terwijl hij gaandeweg zijn seksuele identiteit verkent. In een kleurrijke, warme en zinderende stijl voert deze biopic ons mee naar de in stilte geborgen gevoelens van deze eenzame outsider.
Gebaseerd op Tarell Alvin McCraney’s theaterstuk In Moonlight Black Boys Look Blue en op zijn eigen ervaringen, schetst Barry Jenkins een poëtische vertelling met diepgaand begrip van de pijn en uitdagingen die het opgroeien in een arme zwarte wijk in Miami met zich meebrengt.

Geregisseerd door Barry Jenkins; met Naomie Harris, Mahershala Ali en André Holland