Terug

Filmconcert met Kevin Toma en de film Berlin


Omschrijving:

Voor reserveringen: cine7@cultuurmoerdijk.nl

Berlin, Die Sinfonie der Großstadt met live pianomuziek door Kervin Toma!

Berlijn was in het midden van de ‘vrolijke’ jaren twintig het centrum van een bruisende culturele avant-garde. Allerlei kunstenaars experimenteerden met het nieuwe filmmedium. Berlin, Die Sinfonie der Großstadt van Walter Ruttmann uit 1927 wordt beschouwd als een absoluut meesterwerk uit die tijd. Net als tijdgenoot Fritz Lang (o.a. Metropolis) was hij gefascineerd door de grote stad als symbool van industrie en vooruitgang. Hij filmde van ’s ochtends tot ’s avonds in de straten van Berlijn. Het resultaat is een visuele symfonie van een metropool. Sociale thema’s zoals de tegenstelling tussen rijk en arm komen aan bod, maar het eigenlijke thema is het levensritme van de gehele stad.

Filmconcert; Een stille film, zonder commentaar, maar met live muziek door Kevin Toma, een combinatie van elektronische muziek en pianospel!.

Over Kevin Toma:

Kevin Toma begeleidt  al sinds 1994 stille films. Als muzikant en componist is hij autodidact. Hij heeft in opdracht van bkkc, Filmhuis Den Haag, Go Short Filmfestival, Movie W, Ekko en ook voor het IFFR en popfestival Lowlands nieuwe scores geschreven (en live uitgevoerd) bij onder andere Sunrise (1927), Häxan (1922) en Berlin, die Sinfonie der Groβstadt (1927). Toma, tegenwoordig gevestigd in Arnhem, is tevens filmdocent en dj.